Európa pre mladých: O tom, čo môžu europoslanci robiť v prospech mladých ľudí

Rada mládeže Slovenska v spolupráci s Mestským mládežníckym parlamentom Lučenec organizuje podujatie, v rámci ktorého budú mať mladí ľudia možnosť stretnúť sa s europoslancami a kandidátmi na europoslancov. Cieľom tohto podujatia je  priblížiť mladým ľuďom (prvovoličom) európske politiky a preklenúť priepasť medzi mladými voličmi a ich volenými zástupcami.

Podujatie v skratke:

Kedy: 12. apríla, od 10.00 do 12.00

Kde: Coworking Priestor

Pre koho: mladí ľudia (stredoškoláci, vysokoškoláci, členovia mládežníckych parlamentov…)

 

Podujatie, ktoré je určené členom mestských mládežníckych parlamentov sa bude konať v piatok 12.4. v Lučenci v Coworkingu PRIESTOR (Martina Rázusa 295/13, 984 01 Lučenec) v doobedňajších hodinách (10:00-12:00) a bude pozostávať z úvodnej moderovanej diskusie s europoslancami a kandidátmi na europoslancov.  Diskusiu bude moderovať členka lokálneho mládežníckeho parlamentu, pričom nosnou témou  bude, čo môžu robiť europoslanci v prospech mladých  ľudí, a prečo je dôležité, aby sa mladí o ich rozhodnutia zaujímali. Druhá časť podujatia bude zameraná na otázky účastníkov, ktorí budú vopred oboznámení s tematickými okruhmi diskusie, aby sa mohli na podujatie pripraviť.

Do tohto momentu svoju účasť na podujatí potvrdili traja europoslanci:

  • Ivan ŠTEFANEC, KDH, Poslanecký klub Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov)
  • Michal WIEZIK,  PS, skupina Renew Europe
  • Vladimír BILČÍK, nezávislý, Poslanecký klub Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov)

 

Mená a informácie ohľadom ďalších hostí budeme dopĺňať priebežne, na konci marca zverejníme aj tematické okruhy diskusie.

Keďže sa podujatie koná počas pracovného dňa v čase vyučovania, neplnoletí účastníci sa  podujatia môžu zúčastniť len v sprievode dospelej osoby (napr. s iným členom parlamentu starším ako 18 rokov, koordinátorom…) a so súhlasom zákonného zástupcu.

Na podujatie sa možno prihlásiť cez tento prihlasovací formulár.

Účastníkom podujatia nepreplácame ubytovanie ani dopravu, počas prestávky bude k dispozícii občerstvenie.

Podujatie je financované z prostriedkov Európskej únie a je súčasťou projektu MEET, ktorý sa je zameriava na mobilizáciu aktívnych ľudí, posilnenie vzťahov medzi generáciami a otváranie dialógu medzi občanmi a politikmi pred nadchádzajúcimi voľbami do Európskeho parlamentu, pričom projektové aktivity nepriamo zasiahnu viac ako 50 000 ľudí z 27 členských štátov EÚ.