Podcast Krajina mladých: Ep. 40 – Pohoda nielen počas sviatkov

Majú mladí pohodu? V decembrovej epizóde podcastu Krajina mladých sa pýtame na duševné zdravie mladých ľudí. Prečo sa majú dievčatá horšie ako chlapci a čo je zdrojom stresu mladých? Ako zvládajú ťažké situácie, ako vnímajú odbornú pomoc a  dokážu o nej otvorene hovoriť?

Spýtame sa aj na obdobie sviatkov. Bilboardy a reklamy nám vykresľujú pohodu a šťastie v rodinnom kruhu, ktorú však nie všetci zažívame. Ako si spraviť sviatky príjemnými pre všetkých, rodičov aj deti? Ako sa vyhnúť hádkam, úzkosti, či dokonca horším pocitom a čo robiť v krízových situáciách? V epizóde si povieme pár rád ako udržiavať doma pohodu, nielen počas sviatkov.

Podcast je projektom Rady mládeže Slovenska. Krajina mladých je podcast, ktorý hľadá odpovede na otázku: „Aký je dnešný svet mladých ľudí?“ a ponúka odborný aj autentický vhľad do ich sveta. Mladí vedia o svete svoje a my vieme o nich.

Moderovanie, strih, montáž – Katarína Urban Richterová

 

Podcast si môžete vypočuť na podcastových platformách Denníka N:

Tvorba tohto podcastu je súčasťou projektu, ktorý je financovaný z prostriedkov Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR prostredníctvom programu AKTUÁLNE PRIORITY V PRÁCI S MLÁDEŽOU.