PRIESKUM: Mladí v čase korony

Skôr spokojná so svojím životom je na Slovensku počas koronakrízy väčšina mladých ľudí. Viac ako dve tretiny však pociťujú veľké alebo veľmi veľké ohrozenie spojené s ekonomickými dôsledkami pandémie. Zdravotných rizík sa boja výrazne menej ako zvyšok populácie.

Mládež na Slovensku je ochotná rešpektovať nariadenia vlády, vrátane nosenia rúšok, no tri štvrtiny si chcú dopriať stretávanie sa s rovesníkmi. Oproti minulým rokom sa mladí ľudia počas karantény výraznejšie pustili do samovzdelávania a pomoci cudzím ľuďom na báze dobrovoľníctva či charity. Aj takéto zistenia priniesol reprezentatívny prieskum Mladí v časoch korony z prelomu apríla a mája na vzorke tisíc respondentov vo veku 15 až 29 rokov. Prieskum nadizajnovala a zorganizovala Rada mládeže Slovenska (RmS) v spolupráci s Nadáciou otvorenej spoločnosti Bratislava (NOS-OSF), realizovala ho agentúra 2Muse.

 

Viac podrobných informácii nájdete v tlačovej správe a prezentácii výsledkov.

 

Realizované v rámci projektu “Tvorba mechanizmov participácie detí a mládeže na rozhodovacích procesoch školy a tvorbe verejných politík mládeže”. Tento projekt je podporený z Európskeho sociálneho fondu.