Podcast Krajina mladých: Ep. 35 – Keď klíma vyvolá úzkosť a hnev

Hnev, strach, úzkosť – aj takéto pocity môžu vyvolávať klimatické zmeny, ktorých sme v posledných rokoch častými svedkami. A mladí ľudia ich pociťujú ešte bytostnejšie, pretože od mala počúvajú o životnom prostredí, o tom, že generácie pred nimi ho zničili a oni sú tí, ktorí budú musieť našu planétu zachrániť.

Prečo nás ničenie prírody tak trápi, ako vstupuje mladým klimatická kríza do rozhodovania o budúcnosti a prečo ich dokonca chytá eko-paralýza? Toto všetko preberieme v najnovšej epizóde podcastu Krajina Mladých.

Podcast je projektom Rady mládeže Slovenska. Krajina mladých je podcast, ktorý hľadá odpovede na otázku: „Aký je dnešný svet mladých ľudí?“ a ponúka odborný aj autentický vhľad do ich sveta. Mladí vedia o svete svoje a my vieme o nich.

Moderovanie, strih, montáž – Katarína Urban Richterová

 

Podcast si môžete vypočuť na podcastových platformách Denníka N:

Celú epizódu si môžete vypočuť aj tu:

Tento podcast bol financovaný v rámci projektu Európsky dialóg s mládežou, ktorý je financovaný z prostriedkov Európskej únie prostredníctvom agentúry EACEA (The European Education and Culture Executive Agency).

 

V podcaste sa hovorí aj o digitálnej platforme Generácia Zem, ktorej príprava bola súčasťou projektu „Porozumieť rozmanitosti: Podpora angažovanosti mládeže a osvety rozvojovej spolupráce medzi širokou verejnosťou na Slovensku“ v trvaní 08/2021 – 07/2023, ktorý bol realizovaný z prostriedkov oficiálnej rozvojovej pomoci SR.