Podcast Krajina mladých: Ep. 31– Rok na Slovensku pre mladých z Ukrajiny

Je ich viac ako štrnásť tisíc a každý z nich prechádza veľmi dôležitým životným obdobím. Mladí Ukrajinci a Ukrajinky zažívajú pubertu, dospievanie a mladosť, nedobrovoľne, už rok na Slovensku. Pre niektorých z nich je Slovensko prechodnou stanicou, pre iných druhým domovom.

Mladí ľudia, pre ktorých sa Slovensko stalo (dočasným) domovom sa s nami podelili o svoje osobné príbehy. Zaujímala nás však aj druhá strana mince – ako sme sa na pomoc a integráciu mladých pripravili my – Slováci.

Nové situácie a výzvy tak vznikli aj pre mládežnícke organizácie. Ako to zvládli a aký postoj zaujali pri integrácii mladých Ukrajincov? O tom nám viac prezradili hostia z našich členských organizácií Slovenský skauting, DofE a DOMKY.

Podcast je projektom Rady mládeže Slovenska. Krajina mladých je podcast, ktorý hľadá odpovede na otázku: „Aký je dnešný svet mladých ľudí?“ a ponúka odborný aj autentický vhľad do ich sveta. Mladí vedia o svete svoje a my vieme o nich.

Moderovanie, strih, montáž – Katarína Urban Richterová

 

Podcast si môžete vypočuť na podcastových platformách Denníka N:

Celú epizódu si môžete vypočuť aj tu:

Tvorba tohto podcastu je súčasťou projektu Európsky v dialóg s mládežou, ktorý je financovaný z prostriedkov Európskej únie prostredníctvom agentúry EACEA (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency) pri príležitosti európskeho roka mládeže.