Podcast Krajina mladých: Ep. 25 – Keď sa jedna téma stane existenčnou pre celú generáciu

Téma environmentálnych problémov, globálneho otepľovania či klimatickej krízy patrí medzi tie najpálčivejšie v tomto storočí. Ako ju vnímajú mladí ľudia? Nájdu sa popierači vedeckých zistení o dopadoch otepľovania, či znečistenia životného prostredia aj medzi nimi?

O tom, ako túto tému vnímajú mladí ľudia nám porozprávali ich zástupcovia – naši hostia v tejto epizóde podcastu Krajina mladých. Prezradili nám, aké kroky robia oni sami a či šíria osvetu medzi svojimi rovesníkmi. Naše členské organizácie nám zase povedali, aké kroky a iniciatívy prebiehajú v rámci ich aktivít.

Podcast je projektom Rady mládeže Slovenska. Krajina mladých je podcast, ktorý hľadá odpovede na otázku: „Aký je dnešný svet mladých ľudí?“ a ponúka odborný aj autentický vhľad do ich sveta. Mladí vedia o svete svoje a my vieme o nich.

Moderovanie, strih, montáž – Katarína Urban Richterová

 

Podcast si môžete vypočuť na podcastových platformách Denníka N:

Celú epizódu si môžete vypočuť aj tu:

Tvorba tohto podcastu bola spolufinancovaná v projekte „Porozumieť rozmanitosti: Podpora angažovanosti mládeže a osvety rozvojovej spolupráce medzi širokou verejnosťou na Slovensku“ v trvaní 08/2021 – 07/2023, ktorý bol realizovaný z prostriedkov oficiálnej rozvojovej pomoci SR.