Podcast Krajina mladých: Ep. 15 – Derú sa mladí do politiky?

Deti a mladí ľudia tvoria skoro pätinu Slovenskej populácie, no ak sa pozrieme do Parlamentu, poslancov do 30 rokov je minimum. Prečo je to tak? Čo odpudzuje dnešných mladých ľudí od politiky, berú ich starší kolegovia vážne?

A ako je to so súčasnými tínedžermi? Je aj v ich očiach pojem „politicky angažovaný“ nadávkou, alebo sa stávajú čoraz angažovanejšími a derú sa do politiky? Na akých témach mladým záleží a prečo sa do politiky oplatí ísť – v dnešnej epizóde podcastu Krajina Mladých prezradia dvaja mladí politici – Michal Šimečka (Poslanec Európskeho Parlamentu za PS) a Milan Kabina (člen Kresťansko-demokratickej mládeže Slovenska a predsedníctva KDH) a politologička Viera Žuborová (Bratislava Policy Institute). V podcaste sa navyše dozvieme aké to je, keď hlas maturantov počúvajú top politici Európskej Únie. Debatu moderuje Katarína Urban Richterová.

 

Projekt bol podporený z programu Erasmus+.

Podcast je projektom Rady mládeže Slovenska. Krajina mladých je podcast, ktorý hľadá odpovede na otázku: „Aký je dnešný svet mladých ľudí?“ a ponúka odborný aj autentický vhľad do ich sveta. Mladí vedia o svete svoje a my vieme o nich.

Moderovanie, strih, montáž – Katarína Urban Richterová

 

Podcast si môžete vypočuť na podcastovýh platformách Denníka N:

Celú epizódu si môžete vypočuť aj tu: