Podcast Krajina mladých: Ep. 14 – Cítia sa mladí bezpečne?

V 8. epizóde podcastu Krajina Mladých hovoríme o bezpečnosti na uliciach, v mestách ale aj  online. Hovoriť budeme aj o tom, nakoľko je pocit bezpečnosti dôležitý pre mladých ľudí, prečo sa mladé ženy cítia menej bezpečne ako muži a ako dokáže pocit bezpečia ovplyvniť napríklad ambície a kariéru mladých ľudí.

Diskusiu moderuje Katarína Urban Richterová. Jej hosťami sú: Barbora Kuchárová (psychologička, OZ PRIMA), Eva Novotná (Skauting Slovensko), Katarína Čavojská (Rada mládeže Slovensko), Martin Kráľovič (Nočný primátor mesta Bratislava) a Juraj Hurný (Metropolitný inštitút Bratislavy)

 

Ak ste mladý človek a pociťujete strach, úzkosť, alebo neistotu – kontaktujte online linku IP ➡️ www.ipcko.sk

Rodičia a učitelia – pre rady a informácie o tom, ako na kyberšikanu, ako pomôcť deťom a mladým ľuďom, ktorí zažívajú násilie vyskúšajte Národné koordinačné centrum násilia páchaného na deťoch ➡️ https://detstvobeznasilia.gov.sk/

 

Táto epizóda podcastu vznikla v rámci nášho projektu Sebavedomo za bezpečím, ktorý podporila Nadácia pre deti Slovenska z Nadačného fondu Deti v bezpečí.

Podcast je projektom Rady mládeže Slovenska. Krajina mladých je podcast, ktorý hľadá odpovede na otázku: „Aký je dnešný svet mladých ľudí?“ a ponúka odborný aj autentický vhľad do ich sveta. Mladí vedia o svete svoje a my vieme o nich.

Moderovanie, strih, montáž – Katarína Urban Richterová

 

Podcast si môžete vypočuť na podcastovýh platformách Denníka N:

Celú epizódu si môžete vypočuť aj tu: