Podcast Krajina mladých: Ep. 1 – Niečo sa chystá

Krajina mladých je podcast, ktorý hľadá odpovede na otázku: „Aký je dnešný svet mladých ľudí?“ a ponúka odborný aj autentický vhľad do ich sveta. Mladí vedia o svete svoje a my vieme o nich.

Epizóda 1 – Niečo sa chystá

Na Slovensku žije milión mladých ľudí, no ich hlas nepočuť. Rada mládeže Slovenska preto spúšťa nový podcast Krajina mladých. V prvej epizóde vysvetľuje Katarína Batková, riaditeľka Rady mládeže Slovenska, prečo je potrebné hovoriť o mladých ľuďom, či sa zaujímajú o politiku alebo stav našej spoločnosti. Sociálna izolácia má na Slovensku obrovský vplyv na ekonomiku, ako je to s neziskovým sektorom a svetom mládežníckych organizácií? Pociťujú následky pandémie?  A v čom je situácia iná v neziskových organizáciách, vysvetľuje dlhoročný manažér neziskového sektora Braňo Tichý. Ako prežívajú krízu a dobrovoľnú karanténu mládežnícke organizácie, ktorých náplňou práce je združovať mladých, organizovať podujatia a stretnutia, to nám vysvetlia reprezentanti Slovenských skautov, Združenia saleziánskej mládeže Domka (projekt Oratko online robia v spolupráci so Saleziánmi a Saleziánkami a organizáciou Laura)  a vzdelávacej aktivity Open Lab.

Prvá epizóda podcastu Krajina mladých bola nahrávaná bezpečne, prostredníctvom rôznych online platforiem, v druhom týždni karantény na Slovensku. (Podcast je publikovaný v treťom týždni karantény.) Všetky informácie odzrkadľujú vtedajší stav pandémie a opatrení na Slovensku.

© 2020 Podcast – Rada mládeže Slovenska
© 2020 Produkcia, strih, montáž – Katarína Urban Richterová

 

Podcast si môžete vypočuť tu:

Celú epizódu si môžete vypočuť aj tu:

 

Tento projekt je financovaný z dotácie z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.