Podcast Krajina mladých: Ep. 7 – Ako prežiť koronu

Máme tu druhú vlnu korona pandémie. Školy sú opäť zatvorené a žiaci sa učia, ale aj kamarátia z domu. Mladí rodičia sa snažia skĺbiť home-office so starostlivosťou o deti a domácnosť. Nikto dnes nevie ako dlho budeme doma zavretí, ale vieme to už lepšie zvládať? Ako vnímajú mladí koronu? Boja sa jej? A je dnešná pandemická situácia rovnaká pre mužov a ženy?

V dnešnej epizóde spojíme zdanlivo nespojiteľné – pandémiu s postavením mužov a žien v spoločnosti. Ako sa na túto tému pozerajú mladí? Mali by aj muži chodiť na otcovské – materské dovolenky? A kto má mať v rodine hlavné slovo?

Hosťami moderátorky Kataríny Urban Richterovej sú stredoškoláci Mária Maňáková a Michal Trenčanský, ekonómka a doktorandka rodových štúdií na London School of Economics Zuzana Dančíková, externá výskumníčka Rady mládeže Slovenska Michaela Šedovič a projektová koordinárotka pre výskum RmS Veronikou Fishbone Vlčková a externá výskumníčka.

Podcast je projektom Rady mládeže Slovenska. Krajina mladých je podcast, ktorý hľadá odpovede na otázku: „Aký je dnešný svet mladých ľudí?“ a ponúka odborný aj autentický vhľad do ich sveta. Mladí vedia o svete svoje a my vieme o nich.

Moderovanie, strih, montáž – Katarína Urban Richterová.

 

Podcast si môžete vypočuť na podcastovýh platformách Denníka N:

Celú epizódu si môžete vypočuť aj tu:

Realizované v rámci projektu Tvorba mechanizmov participácie detí a mládeže na rozhodovacích procesoch školy a tvorbe verejných politík mládeže. Tento projekt bol podporený z Európskeho sociálneho fondu.