Podcast Krajina mladých: Ep. 27 – Kde sa žije mladým lepšie?

Ako vnímajú mladí ľudia zo zahraničia svoj život? V čom je iný alebo možno aj lepší ako život mladých na Slovensku? V najnovšej epizóde podcastu Krajina mladých sa budeme pýtať ako sa žije mladým ľuďom v piatich rôznych krajinách.

S hosťami z Macedónska, Lotyšska, Srbska, Estónska a Slovenska sa pozrieme na to, aké ľahké, alebo ťažké je osamostatniť sa od rodičov, kedy si mladí vedia prenajať vlastné bývanie, ako je to s prácou a plácou, kde je životné prostredie a odchod do zahraničia častou témou, ale aj aké výhody, či nevýhody môže priniesť digitalizácia krajiny, akou je Estónsko.

Podcast je projektom Rady mládeže Slovenska. Krajina mladých je podcast, ktorý hľadá odpovede na otázku: „Aký je dnešný svet mladých ľudí?“ a ponúka odborný aj autentický vhľad do ich sveta. Mladí vedia o svete svoje a my vieme o nich.

Moderovanie, strih, montáž – Katarína Urban Richterová

 

Podcast si môžete vypočuť na podcastových platformách Denníka N:

Celú epizódu si môžete vypočuť aj tu:

Tvorba tohto podcastu je súčasťou projektu Youth Empowerment Incubator, ktorý je financovaný z prostriedkov Európskej únie prostredníctvom agentúry EACEA (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency).