Podcast Krajina mladých: Ep. 2 – Život mladých v karanténe

Krajina mladých je podcast, ktorý hľadá odpovede na otázku: „Aký je dnešný svet mladých ľudí?“ a ponúka odborný aj autentický vhľad do ich sveta. Mladí vedia o svete svoje a my vieme o nich.

Epizóda 2 – Život mladých v karanténe

Koronakríza zamávala celým svetom. Ovplyvnila životy dospelých aj mladých ľudí. Riešia síce rozdielne problémy, trápia ich odlišné veci, no to neznamená, že problémy mladých sú menej dôležité. V druhej epizóde sme sa preto venovali témam, ktoré riešia mladí, veciam, ktoré ich trápia. Diskutovali sme s detskou psychologičkou, ale aj s mladými ľuďmi, ktorí nám povedali o svojich problémoch, ale aj riešeniach, ktoré na nich našli.

Karanténa a social distancing už nie je novinka, no tvrdá realita, ktorú musíme všetci nejako zvládnuť. Ako sa vyrovnávajú s koronakrízou mladí? Do diskusie sme tentokrát zapojili aj spolumoderátora Mateja Bártu, člena Slovenskej debatnej asociácie, ktorá je členskou organizáciou Rady mládeže Slovenska. Spoločne s riaditeľkou RmS, Katkou Batkovou, vyspovedali Katarínu Dobrovodská, špeciálnu pedagogičku a školskú psychologičku, ktorá nám vysvetlila, ako funguje školské vzdelávanie, ale aj to, ako sa mladí vysporiadávajú so situáciou. Ďalším hosťom bola Kristína, ktorá zase priblížila, aké je zvládanie karantény v kombinácii s úzkosťou a depresiami. Radka Čopková, z Linky detskej dôvery nám zase ukázala situáciu z druhej strany a povedala nám o najčastejších problémov detí a mladých. Naša ďalšia členská organizácia YMCA, rieši zase iný set problémov, ktoré vznikajú vo znevýhodnenom prostredí. O tomto nám zase povedal Miro Hrivnák z YMCA Revúca.

© 2020 Podcast – Rada mládeže Slovenska
© 2020 Produkcia, strih, montáž – Katarína Urban Richterová

 

Užitočné linky

Linka detskej dôvery / Ymca Revúca

 

Podcast si môžete vypočuť tu:

Celú epizódu si môžete vypočuť aj tu:

 

Tento projekt je financovaný z dotácie z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.